Manieren om uw tuin gezond te houden
272
post-template-default,single,single-post,postid-272,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Manieren om uw tuin gezond te houden

Tuin gezond

Manieren om uw tuin gezond te houden

Onderzoek planten zorgvuldig voordat u ze koopt

De gemakkelijkste manier om ziekten in uw tuin te beperken, is door deze niet in de eerste plaats te introduceren. Een ziekte krijgen met een nieuwe plant is niet het soort bonus dat iemand van ons wil. Een van de moeilijkste dingen om te leren is hoe een gezonde plant eruit moet zien, waardoor het moeilijk is om te weten of degene die je wilt ziek is.

koopt

Het is een goed idee om een ​​paar boeken, tijdschriften en catalogi te verzamelen die laten zien hoe een gezond exemplaar eruit ziet. Neem geen plant mee naar huis met dode plekken, verrotte stengels of insecten. Deze problemen kunnen zich gemakkelijk verspreiden naar uw gezonde planten en zijn soms moeilijk te verwijderen als ze eenmaal zijn vastgesteld.

Controleer naast het controleren van de toppen van planten altijd de wortelkwaliteit. Men ziet niet vaak dat klanten dit in een tuincentrum doen, maar het zou een normaal verschijnsel moeten zijn. Plaats je hand op het grondoppervlak met de plantenstengel tussen je vingers. Keer de pot voorzichtig om en schud de plant los. Mogelijk moet u de rand van de pot tegen een stevig oppervlak tikken om de wortels van de pot los te maken. Wortels moeten stevig zijn, meestal wit en over de hele kluit verdeeld. Donkere of papperige wortels zijn geen goed teken. Zelfs als de toppen er gezond uitzien, is het slechts een kwestie van tijd voordat een verrot wortelgestel een plant doodt.

Gebruik volledig gecomposteerd tuinafval

uinafval

Niet alle materialen in een composthoop ontbinden in hetzelfde tempo. Sommige materialen zijn mogelijk voldoende afgebroken om in de tuin te worden gezet, terwijl andere dat niet hebben gedaan. Grondige compostering genereert gedurende lange tijd hoge temperaturen, waardoor ziekteverwekkers in het materiaal worden gedood. Geïnfecteerd plantenresten dat dit proces niet heeft ondergaan, zullen potentiële ziekten opnieuw in uw tuin introduceren. Als u niet zeker bent van de toestand van uw composthoop, moet u voorkomen dat u tuinafval als mulch onder gevoelige planten gebruikt en vermijdt u mogelijk geïnfecteerd puin in uw stapel op te nemen.

Houd je bugs in de gaten

Insectenschade aan planten is veel meer dan cosmetisch. Virussen en bacteriën kunnen vaak alleen via een soort opening een plant binnendringen, en dat wordt veroorzaakt door insectenbeschadiging. Sommige insecten fungeren eigenlijk als transportmiddel voor virussen en verspreiden ze van de ene plant naar de andere. Bladluizen zijn een van de meest voorkomende dragers en trips verspreidt het necrotische spotvirus van impatiens, wat de afgelopen tien jaar een ernstig probleem is geworden voor commerciële producenten. Aster-geel (foto, rechts) is een ziekte die door sprinkhanen wordt gedragen en heeft een enorm scala aan waardplanten. Insectenaanvallen zijn een andere manier om een ​​plant onder stress te brengen, waardoor het minder waarschijnlijk is dat hij ziekten afweert.

No Comments

Post a Comment