Slimme tuinaanleg en verminderd onderhoud gaan hand in hand
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Slimme tuinaanleg en verminderd onderhoud gaan hand in hand

Slimme tuininstallatie

Slimme tuinaanleg en verminderd onderhoud gaan hand in hand

Het creëren van beschermde landschappen – vaak BayScapes, GreenScapes en RainScapes genoemd – omvat het gebruik van inheemse planten, het verwijderen van invasieve planten, het besparen van water, het elimineren of verminderen van chemische meststoffen en pesticiden om vervuiling te verminderen en hulpbronnen te behouden, en de grond vorm te geven voor een betere infiltratie en erosiebeheersing en het verbeteren van de esthetiek en de leefomgeving van wilde dieren.

Basisstappen voor slimme tuininstallatie om tuinonderhoud te verminderen

Plaats bij het maken van uw tuinontwerp eerst bomen, vervolgens struiken en plaats dan vaste planten. Plaats ze in geschikte groeiomstandigheden en laat voldoende ruimte over om te groeien op basis van hun grootte als ze eenmaal volwassen zijn. U kunt vaste planten later gemakkelijk verdunnen en verplaatsen, indien nodig, maar grote bomen en struiken zijn niet zo gemakkelijk te verplaatsen.

 
Er bestaan ​​veel variabelen die van invloed kunnen zijn op uw installatie- en onderhoudsplannen, waaronder tijd, beschikbare hulp, budget en seizoen. Het is misschien niet haalbaar om het pand van de ene op de andere dag in een beschermd landschap te veranderen. Mogelijk moet u uw plantplan in fasen uitvoeren en plannen voor aanvullende verbeteringen op de langere termijn, geleidelijk ingevoerd. Onthoud dat het onderhoud aan de gang is, dus plan dienovereenkomstig bij het maken van landschappen om er zeker van te zijn dat ze behouden blijven. Zo hebben meerjarige vaste planten meer onderhoud nodig dan het toevoegen van bomen en struiken aan uw landschap. Beschermingslandschappen zijn levende, dynamische ecosystemen die evolueren en voortdurend veranderen.

Vermijd het gebruik en verwijder en vervang invasieve planten. De meeste invasieve planten zijn ‘exoten’, d.w.z. ze zijn hierheen gebracht vanuit een ander ecosysteem, vaak vanuit een ander continent. Dat betekent vaak dat ze hier aankwamen met weinig of geen natuurlijke vijanden om ze te controleren en hun aantal laag te houden. Degenen die volledig uit de hand lopen, veroorzaken enorme problemen voor dieren in het wild en de planten die ze verdrijven, evenals schade aan de landbouw en het levensonderhoud van veel mensen. Doe je best om invasieve planten uit te roeien voordat ze je landschap overnemen (wat in sommige gevallen een meerjarig project kan zijn). Sommige invasieve soorten, zoals bamboe, hebben krachtige groeigewoonten die, als ze niet zijn aangevinkt, een landschap snel kunnen overweldigen. Pas op voor invasieve planten zoals Engelse klimop, paarse kattestaart, vlinderstruik, Noorse esdoorn of Bradford-peer. Deze kunnen ondanks hun bekende slechte gewoonten eigenlijk nog steeds op kwekerijen worden gekocht.

gekocht

Het verminderen van grasmat en het beoefenen van natuurlijk gazon zijn eenvoudige manieren om uw tuin ecologischer te maken. Hoewel gazons erosie beter kunnen voorkomen dan kale grond, bieden de meeste andere soorten landschapsaanplantingen meer voordelen voor het milieu dan alleen een gazon. Veel gazons zijn erg verdicht geworden, te vol met giftige chemicaliën en een aanslag op onze tijd, energie en financiële middelen. Ze kunnen bijna net zo slecht zijn als ondoordringbare oppervlakken om een ​​snelle afvoer te veroorzaken. Verminder het gazonoppervlak door bestaande tuinbedden en borders groter te maken en te maken om meer inheemse planten op te nemen.

No Comments

Post a Comment